Matematik

Opgave med andengradspoly.

30. oktober 2011 af Zkw37 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt svært ved at komme igang med denne opgave. Jeg ved godt hvilke værdier der har hvilke konstanter og kan godt forstå det. Men dog ved jeg ikke hvordan jeg skal lave opgaven.

Opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: Opgave 10.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

Kig her: 

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=950332


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2011 af WHiP (Slettet)

I den første opgave der handler det om at finde vendetangenten og det gør du ved at sætte y'=0 og løse x.

Den anden synes jeg er lidt underligt formuleret men jeg mener du skal sætte y=200 og løse for x, så må du få en x-vørdi der beskriver hvor mange år efter år 1900 at befolkningstallet er under 200.


Svar #3
30. oktober 2011 af Zkw37 (Slettet)

#2


Okay, det er ikke så svært, men hvorfor er det, at man skal sætte f(x)/y = 0? :-)


Svar #4
30. oktober 2011 af Zkw37 (Slettet)

#2


Hvis jeg skal løse x, så kommer ligningen vel til at se således ud?

solve(-0.1695*(x)^(2) + 18.94*x + 714=0, x)

Forstår bare ikke helt resultatet?: x = 141,508 or x= -29,7678


Skriv et svar til: Opgave med andengradspoly.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.