Kemi

Koncentreret saltsyre

31. oktober 2011 af mathbj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Koncentreret saltsyre er en vandig opløsning af hydrogenchlorid, som indeholder 36 masse% hydrogenchlorid. Densiteten er 1,18 g/mL.

a) Hvad er massen af 1 liter konc. saltsyre? Her har jeg selv svaret: Mængden af g HCl i opløsningen.

b) Beregn massen af HCl i 1 liter konc. saltsyre. Her svarede jeg: 1,18 g/mL * 1000 mL = 1180 gram

De burde jo være rigtige, men er lidt usikker. Den sidste har jeg ikke et svar til:

c) Beregn den formellestofmængdekoncentration af HCl.


Brugbart svar (3)

Svar #1
31. oktober 2011 af mathon

  a) Hvad er massen af 1 liter konc. saltsyre?

                         m = V·ρ = (1 L) · (1,18 kg/L) = 1,18 kg

 

  b) Beregn massen af HCl i 1 liter konc. saltsyre.

        m(HCl) = 0,36 · (1180 g) = 424,8 g

 

  c) Beregn den formelle stofmængdekoncentration af HCl.

       c(HCl) = n/V = pmasse·10-2·ρ/M = 0,36 · (1180 g·L-1) / (36,46 g·mol-1) = 11,7 M


Svar #2
31. oktober 2011 af mathbj (Slettet)

Der er flere af begreberne som jeg ikke forstår i opgave c, fx Pmasse, 10 opløftet i -2 og hvordan du kan finde 36,46. Kan du give mig en forklaring på det? 


Svar #3
31. oktober 2011 af mathbj (Slettet)

Problemet er løs. Tak


Skriv et svar til: Koncentreret saltsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.