Matematik

Areal af trekant, har brug for et overskueligt og forståeligt svar til en matematikidiot som mig :/

31. oktober 2011 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hvordan regner man areal af en trekant?, altså hvis man fx har tegnet højde på alle siderne af trekanten så der er en firekant udenpå trekanten, er det så muligt at regne arealet af firekanten rundt om trekanten og så halvere arealet. Så det resultat bliver til arealet af trekanten. Altså hvorfor står der 1/2 først i trekants formlen? er det bare hvor man halvere resultatet af højde*grundareal? Ved at svare på det her spørgsmål er du igang med at redde et liv! :p

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2011 af Moderatoren


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2011 af AMelev

Rækkefølgen, du ganger i, er ligegyldig, så det er netop det halve af rektanglets areal.

1/2*(h*g) = (1/2*h)*g = h*(1/2*g) = 1/2*h*g.

 


Svar #3
31. oktober 2011 af WhatTheFu (Slettet)

Tak, hvor er i dejlige!

Skriv et svar til: Areal af trekant, har brug for et overskueligt og forståeligt svar til en matematikidiot som mig :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.