Matematik

rumgeometri

31. oktober 2011 af Camilla1992H (Slettet) - Niveau: A-niveau

beregn den spidse vinkel mellem planerne a1 og a2 med ligningerne 

a1: x-3y+z=4   og a2 : 2x+y-4z= -1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem vinklen mellem planernes normalvektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2011 af mathon

                                      den spidse vinkel mellem planerne α1 og α2

er identisk med
                                      den spidse vinkel mellem planernes normalvektorer

                                                                                          n1 = [1,-3,1]    og   n2 = [2,1,-4]


Svar #3
31. oktober 2011 af Camilla1992H (Slettet)

skal jeg brug krydsproduktet


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, man skal bruge formlen for cosinus til vinklen v mellem to vektorer a og b :

cos(v) = (ab) / (|a|·|b|)


Skriv et svar til: rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.