Matematik

Funktioner

31. oktober 2011 af thynov95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har problemmer med disse opgaver:

En eksponentiel funktion er givet ved g(x)=b*1,08^(x). Hvor mange procent vokser g med, når x vokser med 6?

og

En potensfunktion er givet ved h(x)=b·x^(0.87). Hvor mange procent vokser h, når x værdien vokser med 25 %?

 

Nogle der kan hjælpe??

på forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn

( (g(x+6) - g(x)) / g(x) ) · 100%

b) Beregn

( (h(1,25x) - h(x)) / h(x) ) · 100%


Svar #2
31. oktober 2011 af thynov95 (Slettet)


Svar #3
31. oktober 2011 af thynov95 (Slettet)

men det giver jo ((100*(g(x+6)-g(x)))/(g(x)))??

 

forstå det ikke helt...


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2011 af Ec0di (Slettet)

Andersens svar er helt rigtigt. Man kunne også lave den med et eksempel.

Det nemeste er at se bort fra b-værdien. Da der er tale om procentmæssig stigning har denne ingen indflydelse.

i a) kan du fx indsætte x=0 og x=6 og trække de 2 værdier fra hinanden og gange med 100 procent.

i b) kan du indsætte x=1 og x=1,25 og igen trække fra hinanden og gange med 100 procent.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.