Matematik

Kubikmeter papir i containere

31. oktober 2011 af sjes (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej Studieportal.

Jeg sidder lige nu med en, efter mig, besværlig matematik opgave, hvor jeg har brug for Jeres hjælp.

''Beregn, hvor mange kubikmeter papir skolen må fylde i hver af containerne.'' - Det skal lige siges, at 75 % af containerens rumfang må fyldes op..

Hertil har jeg selvfølgelig lagt et billede ind af den ene container, som jeg har besvær med.

Håber I kan hjælpe mig - hvilket I da selvfølgelig kan ;-)

 

Vedhæftet fil: 726.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af KimT.T. (Slettet)

Hvis det antages at 250 mm er lig med højden på containeren løses opgaven på følgende måde (tegningen er noget mærkelig):

Højde = 250 mm = 0,250 m

Bredden = 1500 mm - (250 mm * 2) = 1000 mm = 1 m

Længden = 1900 mm - (250 mm * 2) = 1400 mm = 1,4 m

Volumen = 0,250 m * 1 m * 1,4 m = 0,350 m^3

75 % af containeren må fyldes op:

Volumen_75% = 0,350 m^3 * 75 % / 100 = 0,2625 m^3


Svar #2
31. oktober 2011 af sjes (Slettet)

Undskyld at jeg ikke har skrevet højden.. den er 1600 mm

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2011 af KimT.T. (Slettet)

Ahhh, dvs. at tegningen viser grundfladen af containeren, ikke?

Jo, men der kan du ud fra tegningen se, at grundfladen i virkeligheden blot er et retangel på 1900 x 1500 mm, men hvor kanterne blot er skåret til. Adderer du de manglende kanter sammen får du to 250 x 250 mm kvadrater. Du kan altså udregne arealet af grundfladen ved:

A_grundflade = (1,9 m * 1,5 m) - 2*(0,25 m * 0,25 m) = 2,725 m2

Hvoraf volument bliver

V_container = 2,725 m2 * 1,6 m = 4,36 m3

V_75 % = 4,36 * 75% / 100 = 3,27 m3


Svar #4
01. november 2011 af sjes (Slettet)

Jeg siger tusind tak for Jeres svar - Jeg har fundet en løsning på mit problem!


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2011 af regnbuen1 (Slettet)

Hej!

Jeg sidder med præcis samme opgave, og jeg forstår ikke hvad man skal gøre hvis man skal finde ud af hvor mange kubikmeter der kan være i den. 
Jeg har regnet bunden ud, men hvad med højden? Der står at højden er 1600mm, skal man så gange bundarealet med højden eller hvad er det? 

 


Skriv et svar til: Kubikmeter papir i containere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.