Matematik

2 gradsligning? Uligheder?

01. november 2011 af iamjustadreamer (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen.

 

Jeg er kommet i problemer med nogle stykker, som jeg har siddet og fumlet med.

Jeg har spurgt min lærer, men han kunne ikke svare mig på det tidspunkt.

Så jeg vil høre om der er nogle, der vil vise mig hvordan de ville udregne disse, da jeg selv har prøvet flere gange, men bliver ved med at lave fejl ? De står vist nedenunder.

 

1) -2x^2 + 36x + 25 = 3x^2 – 14x – 30

2)  x^4 - 11x2 = 26

3) 7x + 13 ≤ 9x + 13

 

Tusinde tak for tiden. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af mette48 (Slettet)

1 og 2 skal først omskrives til standardformen for en 2.grads ligning  ax2+ bx + c = 0, derefter bruges løsningsformelen

x=(-b±√(b2-4ac))/2a

1) -2x^2 + 36x + 25 = 3x^2 – 14x – 30         

  læg 2x2 til på begge sider af = og træk 36x+25 fra på begge sider

2)  x^4 - 11x2 = 26                X = x2     X2 = x4

X2-11X=25                           træk 26 fra på begge sider og brug løsningsformelen til at finde X

find derefter x

3) 7x + 13 ≤ 9x + 13                   træk 7x + 13 fra på begge sider

                                                  del med tallet foran x


Svar #2
01. november 2011 af iamjustadreamer (Slettet)

Tusinde tak , jeg har fundet min fejl nu ! :D 


Svar #3
01. november 2011 af iamjustadreamer (Slettet)

Kan det godt passe at 2) er lig med 0 ? , eller er det -2 ? Jeg mener det er 0 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2011 af Krabasken (Slettet)

Du mener fejl, for en af de 2 rødder i 2) er -2
Men der er jo en rod til.
Og derefter skal du så finde x'erne

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ligningen i 2) er (x2)2 - 11x2 -26 = 0 ⇔ (x2 + 2)·(x2 - 13) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2011 af Krabasken (Slettet)

- Så er det bare at skrive af ;-)


Svar #7
01. november 2011 af iamjustadreamer (Slettet)

ups ups , jeg mente uligheden i stykke 3 .


Skriv et svar til: 2 gradsligning? Uligheder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.