Matematik

Funktion og nulpunkt

01. november 2011 af Søndergaard93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen :)

jeg sidder nu med en anden opgave, som jeg ikke forstår en pind af. Så håber at der er en som ville forklare hva man skal.

 

opgaven lyder som følger.

Funktionen f er givet ved
                                                        f(x)=2(x+3)(x2-4x+5)
Vis at f har netop et nulpunkt:

 

mange tak for hjælpen på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er allerede faktoriseret noget. Benyt nulreglen til at splitte ligningen

f(x) = 0 op i to ligninger, nemlig x+3 = 0 og x2 -4x +5 = 0 . Den første ligning har klart en løsning. Vis derfor, at den sidste ligning x2 -4x +5 = 0 ikke har nogen løsning. Benyt, at x2 -4x +5 = (x-2)2 + 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2011 af mathon

eller
                             f(x) = 2(x+3)(x2-4x+5)        hvor  (x2-4x+5) > 0

                             f(x) = 0
kræver således
                            2(x+3) = 0


Svar #3
01. november 2011 af Søndergaard93 (Slettet)

#2


eller
                             f(x) = 2(x+3)(x2-4x+5)        hvor  (x2-4x+5) > 0

                             f(x) = 0
kræver således
                                  2(x+3) = 0

 

som jeg opfanger det, er det så nemmere bare at skrive det sådan som du forklarer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det afgørende er, hvorvidt du selv forstår forklaringen, og at du forstår, hvorfor x2 -4x + 5 > 0 for alle x .


Skriv et svar til: Funktion og nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.