Matematik

Hvad betyder at 'isolere' i matematik?

01. november 2011 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Skal jeg tegne en ring om selve stykket for at isolere det? Eller er det et matematisk slangsprog for et begreb? jeg er virkelig i tvivl ligenu :/

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af peter lind

Det betyder at du skal anbringe det du skal isolere på den ene side og alt andet på den anden side af lighedstegnet. Skal du isolere x skal du altså skrive x = f(t) eller lignende.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2011 af SuneChr

Når en ligning skal løses m.h.t. en af størrelserne i ligningen, skal denne størrelse stå alene på en af siderne lighedstegnet. Det kaldes at isolere størrelsen (som skal findes).

Udtrykket er ikke matematisk slang men godt dækkende sprogbrug.

Hvis man føler sig isoleret, er man jo også ret alene.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

At isolere noget betyder generelt at adskille dette noget fra alt det andet, man nu betragter. At isolere en ubekendt x i en ligning betyder at manipulere ligningen på en sådan måde, at man får isoleret den ubekendte x på den ene side af lighedstegnet og så har lutter kendte størrelser på den anden side.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2011 af Euroman28

Lad os tage eksemplet på en ligning hvor x skal isoleres.

 

x + 2 = 4

Hvilket værdi kan den ukendte x påtage sig for at gøre ovenstående ligning sand?

 

Der handler det om at få x til at stå alene på den ene side af ligmed. For at gøre det trækker du x fra på begge sider af ligmed.

x + 2 - 2 = 4 -2

->

x = 2

 

sætter du  x=2 tilbage i ligningen så fåes.

2 + 2 = 4.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Hvad betyder at 'isolere' i matematik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.