Fysik

rette min fysik opgave om kræfter :)

02. november 2011 af 1pari1 (Slettet)

hej jeg er super dårlig til fysik ville lige have og nogen kunne se på min opgave og fortælle mig mine fejl:) tak på forhånd

Vedhæftet fil: Fysik aflevering.doc

Brugbart svar (2)

Svar #1
02. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Opgave 1

a)

Jeg har vedhæftet et kraftdiagram. Du skal udnytte at den skal stå stille lodret, De vandrette ophæver hinadnen, Man må gå ud fra at sømmet hænger i midten

Derfor bliver vinklen mellem vandret og Hver kraft Fa og Fb (180-108)/2 = 39 grader

Da den hænger stille er summen af kræfter lodret(med fortegn!) 0, derfor kan du skrive ved brug af definitionen på sinus, og det at Fa = Fb

Fb*sin(v)+Fa*sin(v)-Ftyn = 0  <=>  2*Fa*sin(v)-m*g = 0  <=> Fa = 1/2 *mg/sin(39grader) = 1/2 *0.8kg*9.82N/kg   /   sin(39grader)

Jeg får:  6.2 N

b)

Brug udledningen fra a med en anden vinkel.

Opgave 2

a)

Du har en kraft rettet langs snoren, den kan du tegne som en ret trekant for at finde komposanterne lodret og vandret.

Du får at den vandrette kraft er 50*cos(60grader) (TEGN trekanten)

b)

Den hænger stille i luften og du kan bare bruge at  FdrageLodret - Ftyn = 0  <=>  Fdragelodret - m*g = 0

 

HUSK altid at tegne en tegning.

 

Vedhæftet fil:fig.png

Svar #2
02. november 2011 af 1pari1 (Slettet)

hmmm tusind tak skal du have :) som du kan se er jeg helt håbløs til det her, men har dog forstået lidt tak :)


Svar #3
03. november 2011 af 1pari1 (Slettet)

lige et lille spørgesmål hvordan regner du Fa og Fb ud altså jeg mener når du skriver  

Fb*sin(v)+Fa*sin(v)-Ftyn = 0  <=>  2*Fa*sin(v)-m*g = 0

hvad er tallene så helt ? 

 

og  Fa og Fb (180-108)/2 = 39 grader  .... er det ikke 36 grader ? måske har jeg forstået det forkert ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Hmm jo altså man udnytter at Fa = Fb således at Fa+Fb = 2Fa=2Fb , fordi sømmet hænger i midten, men selvfølgelig har du ret det er 36 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2013 af Retminopgave (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: rette min fysik opgave om kræfter :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.