Matematik

Matematik

02. november 2011 af DanielHørning (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) Thorleif har 10000 kr., som han kan anbringe til 10% p.a eller 5% pr. halvår. Hvad kan bedst betale sig? Hvor meget vil han have til rådighed efter 7 år i hvert af de to tilfælde?

 

2)

Anne Indsætter 3000 kr. på en konto, der forrentes sådan: 

1 år: 7,9% 2 år: 8,1% 3 år 5,2% 4 år: 9,7 %

Hvor meget har anne til rådighed efter det 4 år? 

ville slutkapitalen have været den samme, hvis rækkefølgen af rentesatserne havde været modsatte? 

 

 

 

Hvordan regner man det ud.  Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2011 af nesyl (Slettet)

den første der vil det bedst kunne betale sig at får 5% hver halve år fordi når der er gået et år så får du også rente på de 5% der alleredde er sat ind

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Benyt renteformlen med rentes rente Kn = K0·(1+r)n , hvor man dels beregner Kn efter 7 helårlige terminer til 10% i hver rentetermin, og dels beregner Kn efter 14 halvårlige renteterminer to; 5% i hver rentetermin.

2)

Slutkapitalen er K4 = K0·(1+0,079)·(1+0,081)·(1+0,052)·(1+0,097)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2011 af Walras

Det er jo rent formelrytteri. Du kan ikke have læst meget i din bog.

I 1) skal du bruge, at kontinuerlig forrentning kan udtrykkes ved

S=S0(1+r/n)n*t.

Hvis Thorleif har 10.000 kr, som han kan anbringe til 10 % p.a., vil han efter 7 år have et beløb på

S=10000*(1+0,10/1)1*7=19487,20 kr,

mens en rente på 5 % pr. halvår, ville indbringe ham en forrentning, så slutbeløbet ville nå op på

S=10000*(1+0.10/2)2*7=19799,30 kr.

Naturligvis kan det bedst betale sig at modtage 5 % pr. halvår frem for 10 % p.a., idet Thorleif da vil have gavn af rentes-rente effekten.

I 2) har du en rentestrøm, så

S=3000*(1+0,079)*(1+0,081)*(1+0,052)*(1+0,097)=4038,23 kr,

men du ser desuden, at slutkapitalen ville være den samme uanset kombinationen af de pågældende rentesatser, idet dette følger af den associative lov. 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.