Matematik

Ligning for tangent (differentialregning)

02. november 2011 af NS123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg er helt på bar bund mht at udregne ligningen for en tangent indenfor differentialregning. En opgave lyder:

En funktion f er bestemt ved f(x)=ln(x)+x

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (e,f(e)).

Jeg har tonsvis af denne her slags opgaver omkring det at finde en ligning for tangenten til grafen for... til en afleveringsopgave, men jeg ved simpenhen ikke, hvordan jeg skal gribe dem an! Gerne fra første trin, tak :-)

På forhånd mange tak for al hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

Her er x0 = e, og man skal derfor beregne f'(x) og så indsætte x = e i forskriften for f'(x) til beregning af f'(e) .


Svar #2
02. november 2011 af NS123 (Slettet)

@Andersen11

Gider du at sætte tallene ind, så det står lidt klarere? :-) Tak.


Skriv et svar til: Ligning for tangent (differentialregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.