Matematik

2 klokkeslet

02. november 2011 af KamillapigenXD (Slettet)

Hvordan minusser man 2 klokkeslæt som dem her


Det tager en dreng 35 min at løbe 5 km han skal være færdig kl: 9:15 hvornår skal han begynde?


Mit spørgsmål er så om jeg godt må skrive sådan her i min aflevering:


9:15-0:35=8:40


Eller sådan her:


9 timer 15 min – 35 min = 8 timer 40 min


Eller skal jeg ind og omskrive minutterne fra ud af 60 til ud af 100?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2011 af mathon

 

9 timer 15 min – 35 min = 8 timer 75 min – 35 min = 8 timer 40 min --->   8:40


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2011 af Metzschjensen (Slettet)

Jeg kan godt se det kan skrives på mange måder, men jeg tror umiddelbart at jeg ville gøre sådan:

555 minutter - 35minutter = 520 minutter => 08:40

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Helt ærligt -- regner man virkelig sådan, når man aflæser køretider i en køreplan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2011 af Anxyous (Slettet)

#0:

I øvrigt minusser man ikke, man subtraherer eller trækker fra.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2011 af Metzschjensen (Slettet)

hvis du normalt kigger på en busplan og regner ud hvorlang tid turen tager vil man naturligtvis sige 09:15 - 00:35, hvor man så inde i hovedet vil sige 15 -35, hvor der så er 20 tilbage, så man siger 60 - 40, og alt i alt kan regne ud at det bliver 08:40, men det er hovedregning (sådan ville jeg gøre det i hovedet). 

Da det er en matematik opgave er det vigtigt at du viser alle mellemregningerne i et stykke, så du skal ikke sammenligne det med hvad man normalt gør når man aflæser en køreplan. Det er ofte en god ide at regne timer og minutter om til minutter, da der går 60 minutter på en time og ikke 100, hvilket gør at man ikke kan trække det fra hinanden. Derfor holder jeg på:

 

555 minutter - 35 minutter = 520 minutter => 08:40

 

Ps. husk det trods alt kun er min mening, og den måde jeg ville have gjort det på :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2011 af SuneChr

Det tager en dreng 35 min. at løbe 5 km; han skal være færdig kl. 00:15. Hvornår skal han begynde at løbe?

Her er man nødt til at have en dato med.

Prøv også med datoen 30/10 2011 kl. 02:59 eller kl. 03:01


Skriv et svar til: 2 klokkeslet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.