Matematik

Vektor cirkel ligning

04. november 2011 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til opgave b) 

Et punkt C har koordinaterne C= (5 ,  -4) og linjen l har ligningen: -4x + 5y - 20= 0

a) Bestem afstanden fra C til l.

Dette har jeg gjort.

b) En cirkel har centrum i punktet C og har l som tangent. Bestem en ligning for denne cirkel.

I opgave b) går jeg ud fra jeg skal bruge følgende formel:

(x-c1)2 + (y-c2)2 = r2

Normalt kender man koordinaterne til C (som jeg gør) og kender radius (som jeg ikke gør)

Jeg kender kun koordinaterne til C og så kender jeg l, som jeg ikke ved hvad jeg skal bruge til.

Jeg har indsat følgende tal, fordi jeg kender koordinaterne til C:

(x-5)2 + (y-(-4))2= afstanden fra C til l?

Nu går jeg i stå, for jeg ved ikke, hvad jeg skal bruge ligningen l til og skal jeg bruge afstanden fra C til l, som jeg har regnet ud i opgave a) til noget?

I opgaven står der, jeg både skal bruge l og C, hvordan gør jeg det?

Tak på forhånd : - )


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Afstanden til tangenten fra C er jo netop radius i din cirkel

husk cirklens ligning lyder (x-c1)^2+(y-c2)^2 = r^2


Svar #2
04. november 2011 af came (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2011 af mathon

a)

                 Bestem afstanden fra C til L

                                               dist(L,C(5,-4)) = |-4·5 + 5·(-4) - 20| / √(42+52)


Svar #4
04. november 2011 af came (Slettet)

Tak : - )


Skriv et svar til: Vektor cirkel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.