Matematik

Ligning! HELP :-)

05. november 2011 af Falaffel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey guys :-)

 

Jeg har brug for hjælp til en matematik opg. 

Olsens kat spiser Whiskas kattemad og spiser hver dag en bestem mængde. På en måned spiser den 20 dåser.

A, Fremstil en graf der viser antal dåser y af kattemad i afhængighed af tiden x målt i dag. 

B, Opkriv en ligning for grafen og benyt den til at besvare fælgende spm. --> C og D 

C, Hvor meget spiser katten pr. dag

D, Hvor meget spiser kattem i sin levetid på 14 år 

 

Håber der er nogle der vil hjælpe! :-)

Tak på forhånd! :-) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2011 af volcom1

Vi må antage at indtagelsen følger en ret linje da han spiser samme mængde hver dag y=a*x+b

Hvis du antager at en måned svarer til 30 dage og i det tidsrum spises 20 dåser, så ved du at y,x = 20,30

Du ved også at efter 0 dage er der ikke spist noget, dermed er der y,x = 0,0

Dermed har du to punkter og kan bestemme hældningen (a) du kan nu ved at indsætte det ene punkt, bestemme b i lignigen, dermed har du en ligning og kan bestemme de to sidste spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2011 af PeterValberg

Vi må antage at katten på 0 dage spiser 0 dåser kattemad
på 30 dage (vi sætter en måned til 30 dage) spiser den 20 dåser

du har nu to punkter på en ret linje (vi regner med at funktionen er lineær, altså at katten er lige sulten hver dag)

(0,0) og (30,20)

den rette linje (en lineær funktion) følger modellen: y = f(x) = ax + b

a er hældningskoefficienten og kan bestemmes som: a = (y2 - y1)/(x2-x1) = (20 - 0)/(30 - 0) = 2/3

b er skæringspunktet med y-aksen og er i dette tilfælde indlysende: b = 0

forskriften er således:

f(x) = (2/3)·x

hvor f(x) er antallet af dåser kattemad, som katten spiser på x dage

c) beregn f(1)

d) beregn f(365·14)       vi tillader os at se bort fra skudår :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
05. november 2011 af Falaffel (Slettet)

Tusind tak til jer begge to! :-) 


Svar #4
05. november 2011 af Falaffel (Slettet)

Lige et til spm. 

Forskriften kommer den til at hedde 2 divideret med 3 eller to tredje del? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2011 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
05. november 2011 af Falaffel (Slettet)

Tak! :-D 


Skriv et svar til: Ligning! HELP :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.