Matematik

HJÆLP TIL MATEMATIK, ANGÅENDE OM MOMSBEREGNING

05. november 2011 af Skoleelev02 - Niveau: C-niveau

Jeg har virkelig brug for jeres hjælp. Håber at i kan det.

Jeg har et spørgsmål og har besvaret den, angående om momsberegning.

Men jeg vil gerne finde ud af om jeg har lavet regningen rigtig

Spørgsmålet lyder sådan her :

Som bekendt tillægges der 25 % moms til alle varer

Beregn momsen, når en vares pris uden moms er 250 kr.

 

Jeg har så beregnet sådan her:

250/100= 2,5 2,5*25= 62,5 er momsen så trækker man momsen fra for at vide varens salgsprs uden moms: 250-62,5= 187,50 kr.

Kan det passe ? Hvis nej, så skriv den rigtige ned.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2011 af PeterValberg

den angivne pris på 250 kr. er UDEN moms
du skal altså bestemme, hvor meget 25 % af 250 kr. er (det er momsen og skal lægges til, hvis prisen MED moms ønskes)

25% moms (af 250 kr.) = 0,25·250 = ???

Ønsker du at finde varens pris med moms, gøres det lettest således:

Pris inkl. moms = 1,25·250 = ???

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2011 af Walras

250*0.25=62.50 kr,

hvorfor du har regnet korrekt, om end det kan udregnes på denne nemme måde. 

Varens pris inklusive moms er derfor

250+62.50=312.50 kr,

der er det samme som

250*1.25=312.50 kr,

mens varens pris eksklusive moms kan beregnes som

312.50*0.80=250, 

idet momsen som bekendt var

312.50*0.20=62.50 kr.

Åh, det er så morsomt at regne med moms. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2011 af frkhlarsen (Slettet)

Momsen er som sagt 25 %. 

Dvs. du skal finde ud af hvad 25 % af prisen er og så lægge det oveni prisen.

25% af 250 kr finder du således:

250 kr * 0,25 = 62,5 kr.

At lægge de 25 % oven i prisen findes således:

250 kr + 62,5 kr = 312,5 kr.

eller direkte ved udregningen 250 kr * 1,25 = 312,5 kr.


Svar #4
05. november 2011 af Skoleelev02

Okay det er forvirrende fordi i alle tre har skrevet jeres eget mening om det, men ved ikke hvilket af dem jeg rigtig skal skrive  :D

Hvilke beregn skal jeg skrive helt præcis?


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. november 2011 af ThomasPortal (Slettet)

Nu vil jeg helst ikke forvirre, da du allerede har fået 3 gode svar.

Men hvis du KUN skal finde momsen, så har du gjort rigtig i din første udregning:

250kr/100%= 2,5kr           2,5kr*25%= 62,5kr     Moms = 62,50 kroner

 

Hvis du skal finde prisen MED moms, skal du lægge momsen TIL.   IKKE fra. Dermed:

Pris MED moms:

250kr + 62,50 kr = 312,50kr 

 

Prisen uden moms kender du fra opgaven: 250 kroner.

 

Men prøv at hold det i dine egne ord.


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. november 2011 af AskTheAfghan

Som bekendt tillægges der 25 % moms til alle varer. Beregn momsen, når en vares pris uden moms er 250 kr.

... En vare [UDEN MOMS] = 250 kr.

... En vare [MED MOMS] = (250 kr · 25%) + 250 kr = 312.5 kr

                                                  "tillægges"


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2011 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2011 af mette48 (Slettet)

Beregn momsen, når en vares pris uden moms er 250 kr.

----------------

Varens pris                                          250 kr

Moms               250*25/100 kr =           62,50 kr

Denne tekst m.m. burde være nok


Svar #9
13. november 2011 af Skoleelev02

Tusind tak til jer alle der havde lysten til at hjælpe :) !


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEMATIK, ANGÅENDE OM MOMSBEREGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.