Matematik

er dette rigtigt? skæring mellem parabel og linje

05. november 2011 af baber (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en parabel med ligningen y = 2x2+2x+2

og en linje y = -x+1

er det rigtigt forstået at disse to udtryk skal sættes lig hinanden og x isoleres? 

altså 2x2+2x+2=-x+1

x = -0.5 eller x = -1 

MEN ovenstående stemmer ikke overens med det facit der er givet i bogen. en der kan hjælpe med løsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2011 af mathon

    der står måske skæringspunkternes koordinater

                               (-1;2)                  (-(1/2);(3/2))       


Svar #2
05. november 2011 af baber (Slettet)

mathon, ja, der står jeg skal bestemme koordinaterne til eventuelle skæringspunkter mellem parablen og linjen. 

hvordan kommer du frem til det du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den ovenstående 2.-gradsligning er en ligning til bestemmelse af skæringspunkternes x-koordinater. For hver af disse, indsætter man x-koordinaten i f.eks. liniens forskrift til bestemmelse af hvert af skæringspunkternes y-koordinater.


Skriv et svar til: er dette rigtigt? skæring mellem parabel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.