Matematik

sammensat funktion

06. november 2011 af multo26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan jeg få et eksempel på en sammensat funktion?

Hvad betyder fºg og er det muligt at få et eksempel der viser at fºg ikke altid er gºf?

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv med f(x) = 3x og g(x) = x2 . Her er

(fºg)(x) = f(g(x)) = 3·g(x) = 3x2 , mens

(gºf)(x) = g(f(x)) = (3x)2 = 9x2


Skriv et svar til: sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.