Matematik

Areal af vilkårlig firkant ved fire kendte sider

06. november 2011 af KlausMedK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløjsa medstuderende ;)

Jeg sidder her med en opgave i matematik, og kan desværre ikke rigtigt komme frem til et, efter min mening, realistisk resultat.

Opgaven lyder:
I et koordinatsystem er givet to vektorer a = <4,2> og b = <0,1>

Beregn vinkelen mellem a og b

Punktet A har koordinatsættet (1,1), og punkterne B og C er bestemt ved, at 

AB = a,       og      BC = 2b

Beregn koordinatsættet til hvert af punkterne B og C

Et punkt D er bestemt ved, at AD er ensrettet med b og at skalarproduktet af AD og DC er lig 0. 

Beregn arealet af firkant ABCD

 

Jeg har fået vinkelen mellem a og b til 63,43, og får punkterne A og B til henholdsvis (5,3) og (5,5). 

 

Til gengæld er jeg meget i tvivl om hvordan jeg skal beregne den sidste. Prøvede at dele den op i to trekanter, og fik så et areal på ca 80,5, og det synes jeg ikke helt virkede realistisk. 

Nogen der kan hjælpe? :)

Mange tak!

Klaus


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Har du bestemt punktet D?


Svar #2
06. november 2011 af KlausMedK (Slettet)

Ja, det fik jeg til (4,5)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så beregn arealet af trekant ABC og af trekant BCD og læg arealerne samme til sidst.


Svar #4
06. november 2011 af KlausMedK (Slettet)

Jeg beregnede areal ADC og ABC, ville det ikke skulle kunne fungere også? 

Men her fik jeg arealerne til henholdsvis 2,5 og 78, og det synes jeg ikke rigtigt kunne hænge sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, det ville faktisk fungere bedre, for min opdeling i #3 var ikke i disjunkte trekanter.

Arealet af trek. ABC beregnes ud fra de to vektorer AB = (4;2) og AC = (4;4) , mens arealet af trek. ADC beregnes ud fra de to vektorer AC = (4;4) og AD = (3;4) . Vi har

Trek. ABC: A1 = (1/2)·| (-2;4)•(4;4) | = (1/2)·| -8 + 16 | = 4

Trek. ADC: A2 = (1/2)·| (-4;4)•(3;4) | = (1/2)·| -12 +16 | = 2


Svar #6
06. november 2011 af KlausMedK (Slettet)

Ja, det var lige 100x simplere og smartere end hvad jeg prøvede med. 
Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Areal af vilkårlig firkant ved fire kendte sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.