Matematik

bestemme flodens bredde dvs. højden fra B i trekant ABC

06. november 2011 af Aleynaa

Hejsa.. jeg har en opgave, jeg ikke rigtig kan finde ud af.. Har vedhæftet filen, håber i kan hjælpe mig:)

Vedhæftet fil: Unavngivet3.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kender en side samt alle tre vinkler i trekanten. Benyt sinusrelationerne til bestemmelse af |BC|. Når |BC| er kendt, findes højden ud fra sinus til en vinkel i en retvinklet trekant.


Svar #2
06. november 2011 af Aleynaa

Altså BC fandt jeg jo ud af ved at gøre det på denne måde;
eg kender vinkel A som er 79 grader, C som er 64 grader og |AC| 11 m


Jeg beregner først vinkel B af vinkelsummen, og benytter så sinusrelationerne. Trekanten er ikke retvinklet, så det skal være de generelle sinusrelationer


                            a        b  
                        ------ = ------
                        sin(A)   Sin(B)

> a/sin(79) = 11/Sin(37);


da jeg skal isolere a i formlen skal jeg gange med sin(A)


                              b sin(A)
                          a = --------
                               sin(B)
 a = 11*Sin(79)/Sin(37);

  a = 17.94222244

passer det :)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så opgaven er en fortsættelse af din tidligere tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1097461#1098129 . Du kunne jo blot have fortsat der. Ja, det spørgsmål bleb jo behandlet i den anden tråd.


Svar #4
06. november 2011 af Aleynaa

Ja men det var mere til opgave B, jeg ikke kan løse, kan ikke rigtig finde ud af hvilken formel jeg skal bruge


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så genlæs forklaringen i #1.

sin(C) = h / |BC|


Svar #6
06. november 2011 af Aleynaa

Sin(64) =11/17.94`? :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er noget vrøvl. Du skal isolere h; h er den søgte bredde af floden, som du selv refererer til i opgavens titel.


Svar #8
06. november 2011 af Aleynaa

Kunne du forklare det med andre ord, kan ikke helt rigtig forstå det


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. november 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

Du skal finde højden h i trekanten. En trekants højde indgår i formlen til dens areal: A(trekant)=½*h*g

g= 11m

h = ?

A= ?

Du kender ikke særlig meget, MEN det viser sig, at du kan finde en trekants areal ved at sige:

½*a*b*sin(c) 

Du kender side a = 17,9

Du kender b = 11

Du kender vinkel C = 64 grader

DVS: A(trekant) = ½ * 17,9*11*sin(64) = 88

Arealet i trekanten er altså 88. 

nu kan du finde trekantens højde ud fra den almindelige formel. Nu kender du jo alt foruden h, og så er det bare at isolere det.

A(trekant)=½*h*g - Vi vil finde h

88 = ½ * h * 11

88/(½*11) = h = 16

Trekantens højde er altså 16 :D Enheden var vidst oplyst til at være meter dvs h= 16m :)


Svar #10
06. november 2011 af Aleynaa

MANGE TAKKKKK :D


Brugbart svar (1)

Svar #11
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man finder

h = |BC|·sin(C) = 11·sin(79º)·sin(64º)/sin(37º) = 16,13m .


Svar #12
06. november 2011 af Aleynaa

tak takkkk :D


Brugbart svar (2)

Svar #13
06. november 2011 af AskTheAfghan

b)   tan(A) = h/(11-x)       ⇔    x = 11 - (h/tan(A))

      tan(C) = h/x              ⇔    x = h/tan(C)

       x = x  ⇔  11 - (h/tan(A)) = h/tan(C)  ⇔  h = (11·tan(A)·tan(C))/(tan(A) + tan(C))

                                                                      = (11·tan(79)·tan(64))/(tan(79) + tan(64))

                                                                      = 16.1264


Skriv et svar til: bestemme flodens bredde dvs. højden fra B i trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.