Fysik

Opgave 2.9 og 2.11 grundlæggende fysik 2

07. november 2011 af Cathrinijus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen..
Jeg er lidt lost, da jeg skal aflevere opgave 2.9 og 2.11 fra grundlæggende fysik 2 - for HTX højniveau.
Er der nogle der har lavet dem, som måske ville sende det til mig, for jeg fatter det ikke og jeg har ikke rigtig tid til at lave dem..'
Håber der er nogle der kan hjælpe mig?????


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. november 2011 af ThomasPortal (Slettet)

Ikke at jeg har dine svar, men hvis du ikke skal aflevere indenfor ganske kort tid, kan du jo prøve at skrive dem op. Kan være en kan hjælpe dig via den vej.

 


Svar #2
07. november 2011 af Cathrinijus (Slettet)

Jeg vedhæfter lige de to opgaver

Vedhæftet fil:opgave 2.9.PNG

Svar #3
07. november 2011 af Cathrinijus (Slettet)

opgave 2.11

Vedhæftet fil:opgave 2.11.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #4
07. november 2011 af ThomasPortal (Slettet)

Noget tid siden jeg arbejdede med dette, så hæng mig ikke op på det (og tjek lige min regning igennem):

 

opgave a)

M = F*r = 100N*0,1m = 10 Nm

opgave b)

M = Iα --> α= M/I

Du kender I, Inertimomentet, for en homogen cylinder: I = 1/2*M*r^2 =1/2*2kg*0,1^2 = 0,01

α= M/I = 10Nm /0,01 = 1000/s^2

opgave c)

ω=α*t --> t = ω/α = 200/sek  /  (1000/s^2) =0,2 sek

 

Opgave d)

Efter tiden t har kraften udført arbejdet:

A = 1/2*I*ω2 = 1/2*0,01*200^2

 


Svar #5
08. november 2011 af Cathrinijus (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Opgave 2.9 og 2.11 grundlæggende fysik 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.