Biologi

Kan man gå op i bio anden gang?

07. juni 2005 af Mybber (Slettet)
Jeg var oppe i bio for et par dage siden, og det gik ikke lige efter mit hoved, jeg fik 6, hvilket ikke er det fedeste!
Jeg har hørt noget om at man kan gå op i bio igen i 2g, altså at få en "ommer". Men passer det? Og hvis det gør, hvordan sker det så, bliver jeg bare selvstuderende, eller?

Vh Mybber

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2005 af knækpølse (Slettet)

Jeg er på særlige vilkår, og jeg skulle melde mig til eksamen for at kunne gå op. Desuden skulle jeg sammensætte mit pensum i alle mine fag, men jeg ved ikke om man kan ændre på sin karakter, hvis man allerede har fået den. Men du kan evt. spørge din studievejleder om det kan lade sig gøre ved at melde sig til eksamen på samme måde som jeg har gjort det.

Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2005 af illuminati (Slettet)

Det kan man godt. Har en veninde, som lige har været oppe i biologi til andet prøveforsøg. Hun havde fået 6 i 1.g, men i går fik hun 10 :)

du skal tilmelde dig i januar eller febuar måned til det andet prøveforsøg. det er næsten den samme pesum som fra 1.g, men tror du får noget ekstra.

Og ja, du bliver en slags selvstuderende.

Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2005 af allan_sim

#0. Ja, du har ret til andet prøveforsøg. Detaljer her (fra eksamensbekendtgørelsen):

"§ 7. En elev/kursist/studerende kan højst aflægge samme prøve to gange og kan ikke i samme eksamenstermin aflægge samme prøve flere gange. I fag, der ikke udtrækkes til prøve, tæller en overført årskarakter i denne forbindelse som en prøve.

Stk. 2. En elev/kursist/studerende kan, indtil bevis for en samlet eksamen er udstedt, benytte sig af muligheden for at aflægge 2. prøveforsøg og få prøvekarakteren med på eksamensbeviset. Dette gælder dog ikke, hvis en prøvekarakter fremkommer ved sammenlægning af karaktererne ved prøverne på obligatorisk og højt niveau, jf. § 52, stk. 4 og 5. Hvis der er både skriftlig og mundtlig prøve i et fag, kan den studerende aflægge den nye skriftlige, henholdsvis mundtlige prøve hver for sig.

Stk. 3. For en elev/kursist, der, jf. stk. 2, benytter sig af adgangen til 2. prøveforsøg, er eksamensopgivelserne identiske med de eksamensopgivelser, der ville have været gældende, hvis den pågældende var overført til særlige vilkår ved 1. prøveforsøg. En sådan elev/kursist har ikke krav på faglig vejledning, betaler ikke gebyr og kan kun aflægge 2. prøveforsøg ved egen institution. Rektor/forstander udpeger en eventuel eksaminator ved den pågældende prøve."

Brugbart svar (1)

Svar #4
07. juni 2005 af gardengate (Slettet)

Jeg gjorde det også. Fik 6 i 1g og tænkte... fuck lort tis! For jeg havde sgu lavet et godt arbejde op til eksamen. Jeg har trak noget med varmeregulering... men da jeg så da sommeren kom i 2g, så var en omeksamen i bio ikke det der stod øverst på ønskesedlen. Jeg læste slet ikke op og i 7, hvilket jo er fint nok. Samtidig slap jeg for en årsprøve :P

/gardengate

Svar #5
07. juni 2005 af Mybber (Slettet)

Tak for hjælpen til jer alle.

Men lige en sidste ting, hvor tilmelder jeg mig henne? Skal jeg bare kontakte min klasselære, eller?

Vh Mybber

Brugbart svar (1)

Svar #6
07. juni 2005 af allan_sim

#5. Du skal kontakte kontoret i god tid inden - eksamenstilmeldingen er tidligt i foråret, og pensum skal være parat i marts. Din lærer har intet med det at gøre. Er du usikker på proceduren, kan du også kontakte din studievejleder, som kan formidle det videre.

Svar #7
07. juni 2005 af Mybber (Slettet)

Mange tak :)

Brugbart svar (1)

Svar #8
07. juni 2005 af Nemesis (Slettet)

# 6

1) Må/skal man selv sammensætte pensum?

2) Er det muligt at tage mere end et 2. prøveforsøg? Hermed tænkes på muligheden for både at tage engelsk B og fransk B om. Bemærk, at min "prøvekarakter" i engelsk er en overført årskarakter.

Brugbart svar (1)

Svar #9
07. juni 2005 af h.k. (Slettet)

Det skal lige siges at andet prøveforsøg bliver afskaffet, i hvert fald på vores skole... Vi har muligheden næste år men så er det vist også slut.. Så det er nok en god idé lige at undersøge det også... Snak med studievejlederen, læreren og kontoret, hvis du vil gå om... Forresten så har tre fra min klasse lige været oppe i 2. prøveforsøg... 1. forsøg: 03,03,5.. 2. prøveforsøg: 6,7,9... Så det er en rigtig god idé at prøve igen, desuden er det jo den bedste, der kommer til at stå.

Brugbart svar (1)

Svar #10
07. juni 2005 af allan_sim

#8.

1) Nej, hvis du læser stk. 3 i #3, vil du bemærke, at pensum til 2. prøveforsøg svarer til elever på særlige vilkår ved 1. prøveforsøg. Dvs. du har læsepensum + evt. tilføjelser (i visse fag). Disse evt. tilføjelser skal du selv finde, så de opfylder de formelle krav.

2) Ja, det er det, også selvom den ene er en overført årskarakter. Det er tænkeligt, at din skole vil stride imod, men du har (stadigvæk) den ret. Du skal dog ikke forvente, at der tages hensyn til det i eksamensplanlægningen, så du kan godt risikere, at du skal op to på hinanden følgende dage.

Brugbart svar (1)

Svar #11
07. juni 2005 af allan_sim

#9. Det er korrekt, at 2. prøveforsøg forsvinder i forbindelse med reformen.

Brugbart svar (1)

Svar #12
07. juni 2005 af Mars Volta (Slettet)

Jeg gik fra 7 til 10 i bio her den anden dag, så det kan skam godt lade sig gøre ;()!

Men det kræver en hel del selv at skulle læse et fuld pensum op, så hvis man har planer om at tage omeksamen så vær forberedt på at knokle. Desuden kan du være uheldig at den ligger lige op ad en anden eksamen, men sådan er vilkårene....

Brugbart svar (1)

Svar #13
07. juni 2005 af danielruhmann (Slettet)

Allan: Kan man tage skriftlige eksaminer om?

Brugbart svar (1)

Svar #14
07. juni 2005 af allan_sim

#13. Ja, så længe du stadig kan nå det inden for udstedelse af den samlede studentereksamen, dvs. reelt er det kun den skriftlige eksamen i 2.g. Og kun hvis den ikke er en del af en samlet karakter. Så hvis man har B-A i matematik, kan man ikke, jf. stk. 2 i #3.

Brugbart svar (1)

Svar #15
07. juni 2005 af allan_sim

#14. Det samme gør sig så gældende for engelsk for sproglige, hvis man har engelsk på højt niveau.

Brugbart svar (1)

Svar #16
07. juni 2005 af allan_sim

#14. Hm.... jeg er glemsom i dag :-)

Hvis din profil passer, så kan du derfor tage engelsk og naturfag om i 3.g.

Brugbart svar (1)

Svar #17
07. juni 2005 af frodo (Slettet)

kan man godt tage naturfag om, hvis man vælger matematik på højt niveau? Det virker da underligt..

Brugbart svar (1)

Svar #18
07. juni 2005 af danielruhmann (Slettet)

#14 Hvad med naturfag? Det afslutter jeg her i 2g. Dog skal jeg have matematik næste år?!? Problemet er vel så bare, at datoen for skriftlige matematikeksamen og den skriftlige naturfagseksamen ville være oven i hinanden?

Brugbart svar (1)

Svar #19
07. juni 2005 af danielruhmann (Slettet)

#17 :)

Brugbart svar (1)

Svar #20
07. juni 2005 af allan_sim

#17+#18. Hm... det er faktisk et godt spørgsmål. Naturfag er ikke matematik, så derfor bortfalder karakteren ikke i naturfag, når man vælger matematik på højt niveau. Så bør du også kunne tage det om, men jeg kan ikke svare 100%. Konflikten med skriftlig eksamen må så løses ved at 2. prøveforsøg tages i vintereksamensterminen. Det vil jeg lige undersøge nærmere i morgen og så vende tilbage.

Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.