Matematik

Rumgeometri

08. november 2011 af asdfm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Linjestykket AB er delt i tre lige lange stykker af punkterne S og T. Angiv stedvektorerne OS og OT udtrykt ved OA og OB, og angiv derefter koordinaterne til S og T, når

A(9,6,3) og B(3,-3,0).

Har problemer med den fremhævet. Jeg kan ikke lige se fremgangsmåden.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du har beregnet stedvektorerne OS og OT aflæser du så koordinaterne til punkterne S og T ud fra stedvektorerne. Stedvektoren til et punkt har samme koordinater, som punktet selv.


Svar #2
08. november 2011 af asdfm (Slettet)

Så:

OS = 2/3OA + 1/3OB.

Dermed må første koordinaten være: 2/3*9+1/3*3 =7.

Ifølge facit listen er dette korrekt. Tusind tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har

OS = OA + AS = OA + (1/3)AB = OA + (1/3)(AO + OB) = (2/3)OA + (1/3)OB ,

så dit udtryk er korrekt.


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.