Matematik

Hjææælp matematik

08. november 2011 af crullee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, Jeg har en opgave som jeg ikke rigtigt kan finde ud af jeg har lavet opgave a som var at man skulle lave en graf hvor jeg fik disse oplysninger Y=12500.x+ 14410^5 forklaringsgrad R^2=0,9983370166 Jeg vil kun have hjælp til opgave B og jeg har vedhæftet opgaven

 

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt modellen til at løse ligningen y = 275.000 .


Svar #2
08. november 2011 af crullee (Slettet)

okey men hva eer 275.000=ax+b hvordan beregner jeg det  så?


Svar #3
08. november 2011 af crullee (Slettet)

275.000=ax+b hvordan beregner jeg det  så?*


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kender jo værdierne af a og b. Isoler x.


Svar #5
08. november 2011 af crullee (Slettet)

så dvs. 12500*27500+0,9983370166 jeg forstår det ikke helt:D


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Det er

275000 = 12500x + b

Måske du mener b = 144·105 ? Indsæt din værdi for b og isoler x. Værdien af R2 har ikke noget at gøre i modellen.


Svar #7
08. november 2011 af crullee (Slettet)

oke så der skal stå x=125000+275000 jeg forstår det altså ikk


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det bliver jo

x = (275000 - b) /12500

I #0 skrev du b = 14410^5 ; men jeg ved ikke præcis, hvad du mente med det.


Svar #9
08. november 2011 af crullee (Slettet)

det står i den der graf men vi kender da ikke b?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jo, det er værdien af b. Jeg spørger bare om, hvad dens værdi faktisk er. Måske det er 1,44·105 ? Det giver i hvert fald mening med de opgivne tal.


Svar #11
08. november 2011 af crullee (Slettet)

nååår ja det er 1,44*10^5 som er b tusind tak for hjælpen:D


Svar #12
08. november 2011 af crullee (Slettet)

jamen kan det passe at det skal give 10,480?


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvis det skal give 10,48, så skal det vel give det. Indsæt tallene og regn efter.


Svar #14
08. november 2011 af crullee (Slettet)

altså således 275000-1,44*10^5/12500 rigtigt beregnet?


Skriv et svar til: Hjææælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.