Kemi

Densitet

08. november 2011 af mathbj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er densiteten af af KMnO4 = 1,149 g/mol? Og hvad er forskellen på densiteten i g/mol og g/mL?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2011 af mathon

         

                            ...densitet og molmasse er forskellige begreber


                             d(KMnO4)  =  2,703 g/cm3                  M(KMnO4)  = 158,034 g/mol

 


Svar #2
08. november 2011 af mathbj (Slettet)

Kan du så fortælle mig om jeg har ret i følgende:

Beregn den tilsatte stofmængden n (mol) KMnO4
(tag gennemsnittet af de to titreringer).

Molare massen af KMnO4 = 158,03 M

Gennemsnittet af de to titreringer = 14,25 mL.

Først omregnes 14,25 mL til g:

Densiteten af KMnO4 = 1,149 g/mL

m = 1,149 g/mL * 14,25 mL = 16,37 gram

Antal mol af KMnO4 = 16,37 g / 158,03 M = 0,104 n

Antal mol KMnO4  
3. Hvor stor en stofmængde MnO4- svarer til stofmængden af KMnO4?

Vi fandt så ud af tidligere at MnO4- og KMnO4 havde samme stofmængde = 0,104 n

4. Hvilken stofmængde af Fe er stofmængden af MnO4- ækvivalent med?

Kan du så se hvad løsningen er her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2011 af mathon

se dog
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1099192

og lad være med at spørge om det samme i stadigt flere tråde


Skriv et svar til: Densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.