Matematik

matematik

09. november 2011 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej,
hvordan løser man en ligning som lyder på -x-+4x-7 = -4x+ 3.
det er en parable og en ret linje. håber jeg kan få en trin for trin vejledning

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

-x2 + 4x -7 = -4x + 3 ?

Saml alle leddene på den ene side og løs så den fremkomne 2.-gradsligning.


Svar #2
09. november 2011 af warz0ne (Slettet)

jeg har prøvet, kan ikke få den til at gå op


Svar #3
09. november 2011 af warz0ne (Slettet)

får den til 7/10 til sidst ?? hvilket ikke går op


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det bliver så ligningen x2 -8x +10 = 0 .

Hvad mener du med, at det ikke går op?


Svar #5
09. november 2011 af warz0ne (Slettet)

jeg vil helst ikke vide resultatet, bare hvordan du gjorde det .. håber ikke jeg spørger om for meget :i


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ved at samle alle led på een side og trække sammen.


Svar #7
09. november 2011 af warz0ne (Slettet)

-x2 + 4x -7 = -4x + 3

-x2+4x+7-7 = -4x+3 +7
 -x2+4x= -4x + 10
        -x2=10

?????


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

I ligningen

-x2 + 4x = -4x + 10

lægger man så x2 til på hver side og trækker 4x fra på hver side.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.