Matematik

hjælp til opgaver

09. november 2011 af yaba (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model beskrives indbyggertallet f (t) for en bestemt by ved

f(t) = 25177*e^k*t

hvor k er en positiv konstant, og t er antal år efter 1995.
1) Beregn k, når det oplyses, at indbyggertallet i år 2002 var 27386.

jeg isoler k?, men jeg ved ikke hvordan jeg skal isoler k, hvis det er rigitg det jeg siger?
2) Beregn indbyggertallet i byen i år 2010

efter jeg har fundet ud at k, så sætter jeg mine tal ind, 15 = t, men hvad med e?

3) I hvilket år vil indbyggertallet komme over 32000?

jeg isoler t i formlen? men stadigvæk ved jeg ikke hvad e = ?
4) Beregn fordoblingstiden for indbyggertallet ifølge modellen. ?

er der nogen som kan hjælp mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

e er grundtallet for den naturlige logaritmefunktion; ex er den naturlige eksponentialfunktion.

1) til år 2002 svarer t = 7 . Man løser derfor ligningen f(7) = 27386 .


Svar #2
09. november 2011 af yaba (Slettet)

jeg skal da stadigvæk isoler k? så det ender med at stå k= ... men hvordan isoler jeg k?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at tage den naturlige logaritme ln() på hver side.


Svar #4
09. november 2011 af yaba (Slettet)

in(f(t)) = in(25177*e^k*t) ? jeg forstår det ikke?? forstår det ikke??

k= 25177*e^t = hvilket tal er e? 

jeg har problemr med matematik

 


Svar #5
09. november 2011 af yaba (Slettet)

please help


Skriv et svar til: hjælp til opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.