Matematik

hjælp til matematik

09. november 2011 af yaba (Slettet) - Niveau: A-niveau

Udregn tallene a, b, c ved håndkraft
 

1) a=log(1000)+3*log(10^-2) - log(10^7/10^3)^2)

 (3+(3*-2)-(5/3)^2) = 3-(5/3)^2) 

2) b=log2-log(4*(0,5)^6)

? kan ikke i hovedet

3) c = log15+ log5− log3+ log4

jeg ved at log(100) = 1

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af Anxyous (Slettet)

Du ved, at log(10) = 1, og at log(ax) = x*log(a)

Derved kan du også omskrive f.eks. log(1000) til log(103) = 3*log(10) = 3*1 = 3

Prøv selv nu.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2011 af NejTilSvampe

log(100) = 2
-----------------

a = 3 + 3*(-2) - 2*(7-3) = 3 - 6 - 10 = ?

b = log2 - log2^2 + 6*log(½) = log2 - 2*log2 - 6log2 = log2 (1-2-6) = -7log2

c = log(3*5) + log(5) - log(3) + log(2^2) = log(3) + log(5) + log(5) - log(3) + 2*log(2) = 2*log(5) + 2*log(2) = 2*(log(5*2)) = 2*log(10) = log(100)


Svar #3
09. november 2011 af yaba (Slettet)

1) log(1000) = 2+3, log(10^-2) = -2 - , log(10^7/10^3) = log(10000000/1000)^2 = 2*log(10000000/1000) 

2+3-2-(2*4) = 5

2) hvis log(10)=1 så må log2 = 0,2?? log(4*0,5)^6) = 6*log(4*0,5) = 6*log(2) = 0,2*6=1,2

0,2-1,2= 1???

3)log(15) = 1,5, fordi log(10) = 1 

1,5+0,5-0,3+0,4??

er det rigitgt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2011 af NejTilSvampe

#3 - nej log(2) ≠ 0,2 og log(15) ≠ 1,5


Svar #5
09. november 2011 af yaba (Slettet)

jeg må ikke brug lommeregner, så hvordan ved jeg hvad log2 er? og log15 osv

efter som log(10) = 1, så burde log(2) = 0,2 sådan tænker jeg

men hvordan gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2011 af NejTilSvampe

#5 - sådan skal du ikke tænke.. du kan ikke beregne log(2), det er derfor jeg har angivet svaret -7log(2). Det kan ikke reduceres ydligere. Så -7log(2) er facit. 

med forbehold for regnefejl.


Svar #7
09. november 2011 af yaba (Slettet)

okay tak :D


Skriv et svar til: hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.