Matematik

Spørgsmål om vækst funktioner!

09. november 2011 af 0000000 (Slettet)

Hej, jeg har et spørgsmål om hvordan jeg tegner disse 4 vækst funktioner ind i kordinatsystem:

begyndelsesværdi =4000, vækstprocent=4, antal perioder= 10, slutværdi= 5920,98 (udregnet!!)

begyndelsesværdi=3855,43 (udregnet!!), vækstprocent=10, antal perioder=10, slutværdi=10000

begyndelsesværdi=50000, vækstprocent= -10 (udregnet!!), antal perioder=8, slutværdi=21523,36

begyndelsesværdi=5000, vækstprocent = -2, antal perioder= ca 11 år (udregnet!!), slutværdi= 4000

så, hvordan sætter jeg disse forskellige vækstfunktioner i kordinatsystem??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Ja når det nu er procentvis vækst, kan du bruge:

y = y0*(1+r)^n

Hvor r er vekstprocenten i decimaltal fx 0.02 som er 2 procent

n er antal perioder/terminer

y0 er begyndelsesværdien


Skriv et svar til: Spørgsmål om vækst funktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.