Matematik

matematik hjælp

09. november 2011 af krillocool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

vi har en blækmatematik for og har lidt problemer med dette spørgsmål.(Det Gyldne Tårn)

Efter kort tid bliver vognen sendt ned. Ifølge en matematisk model for faldet kan sammenhængen mellem faldlængden x og farten v beskrives med formlen

v = 0,036x(i tredje) - 0,35 x (i anden) + 8,5x

X= faldlængde i meter

V= fart i km/t

Beregn farten når vognen er 5 meter fra toppen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af PeterValberg

indsæt 5 som x i ligningen og beregn :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2011 af KimT.T. (Slettet)

Løs for v, idet x = 5 

v = 0.036*(5)3 - 0.35 * (5)2 + 8.5*(5) 


Svar #3
09. november 2011 af krillocool (Slettet)

så dvs 38.25 km/t??


Skriv et svar til: matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.