Matematik

Ligning.

09. november 2011 af annerete (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Kan jeg få hjælp til flg. ligning, som jeg sletikke kan finde rundt i. Gerne med mellemregninger og evt. forklaringer.

3/7x-7/9=½(x-3)

Tusind tak. Merete


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af WHiP (Slettet)

3/7x-7/9=½x-3/2 <->3/7x-1/2x=-3/2+7/9

Find en fælles nævner for højresiden og en fællesnævner for venstresiden herefter bliver det nemmere at se.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2011 af mette48 (Slettet)

3/7x-7/9=½(x-3)                 gang alle led med 7*9*2=126 og forkort brøkerne (væk)


Skriv et svar til: Ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.