Matematik

ligning

10. november 2011 af Pazzo (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

"For hvilke tal a har ligningen 2x2 + 4x = a-1

a) to løsninger?
b) en løsning?
c) ingen løsninger?"

Nogle der har løsningsforslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Undersøg fortegn for diskriminanten d = b2 - 4ac .


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2011 af peter lind

Find diskriminanten D

D> 0 2 løsninger

D=0  1 løsning

D<0  ingen løsning


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2011 af Buzzman (Slettet)

find d :)

(d=b2-4ac)

d<0 : ingen løsning

d=0 : 1 løsning

d>0  : 2 løsninger


Svar #4
10. november 2011 af Pazzo (Slettet)

Er klar over, at d skal findes, men undrede mig over, om der var en speciel metode, som skulle bruges for, at vise hvikel tal der giver de forskellige resultater?


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.