Matematik

Bestem k når arealet er kendt

10. november 2011 af Woodfarmer (Slettet) - Niveau: B-niveau
Ud fra funktionen: f(x) = 8 - 0,5x^2 Skal jeg bestemme k, hvor: Det bestemte integral {k, -k}f(x)dx = 40 Ved at prøve mig frem kan jeg finde frem til at k = 2,5, men der må være en måde at udregne det på?

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Formoder, at det er arealet under grafen for f(x).

Løs ligningen

k-k f(x) dx = 40 .

Dette kan bl.a. gøres ved at benytte dit CAS-værktøj.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2011 af mette48 (Slettet)

Se i din bog hvad det bestemte integral er for noget og hvordan det beregnes.

Beregn det bestemte integral og sæt det  lig 40.

løs den ligning der fremkommer

Ps. det er nok at skrive een gang her. Vi bliver ikke bedre til at hjælpe fordi du stammer.


Svar #3
10. november 2011 af Woodfarmer (Slettet)

Der var nogle problemer med de oprettede spørgsmål, og i sidste ende oprettede den en hel masse. Beklager! Tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Bestem k når arealet er kendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.