Matematik

Endnu en opgave

11. november 2011 af uiouio (Slettet)

En bestemt affaldscontainer har form som en åben kasse. Sammenhængen mellem kassens
højde h og kassens bredde x er 3x+h=3, mens sammenhængen mellem kassens længde
l og kassens bredde er l = 2x .

Bestem kassens rumfang udtrykt ved x.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Udnyt formlen for en kasses rumfang, og indsæt udtrykkene for l og h som funktioner af x heri.


Svar #2
11. november 2011 af uiouio (Slettet)

Rumfanget for en kasse L * H * B

2x * (3x+h) = 3 ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt.

Rumfanget er V = L · H · B

Indsæt heri x for B, og L og H udtrykt som funktioner af x.


Svar #4
11. november 2011 af uiouio (Slettet)

2x * 3x+h * x


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Isoler H som funktion af x af ligningen 3x+H = 3 , og indsæt så i V .


Svar #6
11. november 2011 af uiouio (Slettet)

H = 3x - 3

V = L · H · B

2x * (3x-3) * x?


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er heller ikke korrekt. Genlæs #5. Udtrykket for H er ikke korrekt.


Svar #8
11. november 2011 af uiouio (Slettet)

jeg kan ikke løse den?


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Af

3x + H = 3,

finder man jo

H = 3 - 3x


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. november 2011 af KimT.T. (Slettet)

En bestemt affaldscontainer har form som en åben kasse. Sammenhængen mellem kassens
højde h og kassens bredde x er 3x+h=3, mens sammenhængen mellem kassens længde
l og kassens bredde er l = 2x . Bestem kassens rumfang udtrykt ved x.

V = h * x * l

1) 3x + h = 3 ⇔ h = 3 - 3x                                 (isolering af højden h)

2) l = 2x                                                                (længden l)

Substituer de udledte udtryk ind i udtrykket for volumenet:

V(x) = (3 - 3x) * x * (2x)

        = 6x2 - 6x3


Brugbart svar (1)

Svar #11
12. november 2011 af Krabasken (Slettet)

l = 2x
b = x
h = 3-3x
 

V = l*b*h  = 2x * x * (3-3x) = 6x^2-6x^3
 

V = 6x^2 * (1-x)
 


Svar #12
12. november 2011 af uiouio (Slettet)

mange tak til jer alle


Brugbart svar (1)

Svar #13
15. februar 2012 af Logisk (Slettet)

hvordan kommer i frem til 6x2-6x3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #14
15. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Ved at udregne udtrykket V = l*b*h  = 2x * x * (3-3x)

hvilket giver 6x^2-6x^3

(som der jo faktisk står . . .)

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #15
15. februar 2012 af Logisk (Slettet)

ja det kan jeg se.. 
Men ganger men ind eller hvordan ? 


Brugbart svar (1)

Svar #16
15. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Ja - du ganger parentesen væk -

 


Brugbart svar (1)

Svar #17
15. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

2x * x * (3-3x) =

2x^2 * (3-3x) =

6x^2 - 6x^3

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #18
15. februar 2012 af Logisk (Slettet)

tak :) forstår nu,,

 


Brugbart svar (1)

Svar #19
15. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Goody-goody !


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. august 2012 af skovjan (Slettet)

sad og løste denne opgave og ville lige tjekke op på mit resultat... 6x^2 - 6x^3 giver jo en negativ værdi (af et rumfang), hvilket ikke giver stor mening.. kan man bare kalde det for en fejl i sættet? For det er jo den rigtige løsning, right??


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.