Fysik

Massen og kraften

12. november 2011 af Jelly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der nogle der kan hjælpe mig med disse 2 opgaver:

En badebold med rumfanget 3,0dm^3 flyder på vandet, således at 5% af boldens rumfang er under vand.

a.beregn badeboldens masse.


b.find størrelsen af den lodrette kraft, du skal påvirke bolden med for at holde den helt under vand.

 

Håber på respons.

 

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2011 af peter lind

Brug Arkimedes lov. Opdriften som er lig med vægten af det vand, der fortrænges, skal være lig med tyngdekraften.

Igen brug Arkimedes lov. Opdriften på bolden, når den er helt under vand skal være lig med tyngdekraften på bolden + den kraft du skal påvirke bolden med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2011 af mathon

flydning

a)

                                  Fop = Vunder·ρvand·g = V·ρbold·g

                                             Vunder·ρvand = V·ρbold

                                             0,05·(3,0 L)·(1 kg/L) = mbold

b)
                                             F = 0,95 · (3,0 L) · (1 kg/L) · g

                                            


Skriv et svar til: Massen og kraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.