Matematik

Differentialregning igen

12. november 2011 af thenyouretoastmate (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bliver 1/(2√x) / (3-2x) + √x * -2 

= (-3*(2x-1) / (2*√x) på lommeregneren

Jeg får det til -3x / (2√x)  :/

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2011 af Buzzman (Slettet)

hvad mener du? Du har enten skrevet forkert på lommeregneren eller opskrevet det forkert her


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvorfor kalder du det differentialregning? Der er tale om brøkregning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2011 af Buzzman (Slettet)

1/(2√x) / (3-2x) + √x * -2= (-3*(2x-1) / (2*√x)

 

vil du differentiere dette udtryk?

Det bliver

(-3*82x+1)/(4*x^(3/2)) på min, men virker som et ret "sjovt" regnestykke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

1 / (2 √(x)) * (3 - 2 x) - 2 √(x)

Giver det som lommeregneren gør


Svar #5
12. november 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

#2 fordi opgave handlede oprindeligt om differential regning, men det er delen, hvor jeg skal simplificere resultatet, jeg har problemer med :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

1/2 * x-1/2 * (3 - 2 x) - 2 √(x)

3/2 * x-1/2 - x1/2 - 2 √(x)

3/2 * x-1/2 - 3 * x1/2

Og nu gang med 2 √(x) og sæt dette som nævner

(3  - 6 * x) / (2 √(x))


Svar #7
12. november 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

#3 Nej jeg er interesseret i hvordan lommeregneren får 1/(2√x) / (3-2x) + √x * -2 til at være (-3*(2x-1) / (2*√x)

og ikke bare -3x/(2*√x)

Det kommer af, at jeg skulle differentiere f(x) = √x * (3-2x) hovr man får f '(x) = 1/(2√x) / (3-2x) + √x * -2


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

hvordan kommer du til dit resultat? bruger du produktreglen?


Svar #9
12. november 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

yep


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så er det jo forkert, at du skriver opgaven som

1/(2√x) / (3-2x) + √x * -2 ,
            |
    (forkert regneoperation)

når det skal være

1/(2√x) · (3-2x) + √x ·( -2) = 1/(2√x) · (3 - 2x -4x) = 3(1 - 2x) / (2√x)


Skriv et svar til: Differentialregning igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.