Matematik

2 ubekendte

13. november 2011 af lillewonder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey genier'

 

Sidder her med en opgave om, at finde "x" i en ligebenet trekant hvor oplysningerne lyder:

"I trekanten er grundlinjen 3x og højden er 2x. Arealet er 6,7"

"- Beregn x"

 

Altså jeg forestiller mig, at man skal opstille en ligning af en art, da jeg har arealet, og kan bruge areal formlen til en trekant til ligningen - Men jeg ved det virkelig ikke, og jeg har 2 ubekendte, så skal jeg opstille en ligning med 2 ubekendte?

 

Håber virkelig i kan hjælpe mig på en eller anden måde, eller måske hjælpe mig i en retning af hvad jeg skal tænke?

 

Vedhæfter et billede af trekanten

 

 

Mvh,

Lukas

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af fosfor (Slettet)

areal = grund * højde / 2

6,7 = 3 * x * 2 * x / 2

6,7 = 3 * x2


Svar #2
13. november 2011 af lillewonder (Slettet)

Okay har lige svært ved, at se hvad det er du gør, men det hjalp!

Fik lige en åbenbaring og har regnet det ud, så tusind tak for kommentaren og dens hurtighed!

 

 

Hilsen,

Lukas


Skriv et svar til: 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.