Matematik

hvordan ganger man med store tal!?

13. november 2011 af FagNoel (Slettet)

5 x 5467 hvordan ganger man det uden lommeregner??!! heeelp meee... •Δ• ps jeg går i 6 kl.=ω=


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2011 af NejTilSvampe

5*5467 = 5*5000 + 5*400 + 5*60 + 5*7

Så du siger :

5*5467
----------------
                35
              300
            2000
 +      25.000
----------------
----------------


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. november 2011 af PeterValberg

5 x 5467
 

start med det bagerste tal i det store tal (1'erne)

5 x 7 = 35  (altså 5 på 1'ernes plads + 3 i mente til 10'erne)

10'erne
----------

5 x 6 = 30 + 3 (menten fra før) = 33 (altså 3 på 10'ernes plads + 3 i mente til 100'erne)

100'erne
------------

5 x 4 = 20 + 3 (menten fra før) = 23 (3 på 100'ernes plads + 2 i mente til 1000'erne)

1000'erne
--------------

5 x 5 = 25 + 2 (menten fra før) = 27 (ingen grund til at tænke i mente, da der ikke er flere cifre i det store tal)

skriv nu det hele sammen 

27335

altså er: 5 x 5467 = 27335 

giver det mening?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hvordan ganger man med store tal!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.