Matematik

Trigonometri - Cos og Sin

13. november 2011 af dnopas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen

Jeg har brug for noget hjælp til nogle matematikopgaver.

464. Et rektangel er tre gange så langt som det er bredt. Bestem de vinkler, som diagonalerne danner med siderne samt den spidste vinkel mellem diagonalerne.

Prøvede lige at tegne en rektangel i 1:3 format op på et ternet papir, og jeg kan godt se der kommer to stumpvinkler og to spidsvinkler, men hvad er det for en sidste vinkel mellem diagonalerne? Og hvordan skal jeg regne vinkelerne ud, med sin, con eller skal jeg tegne og måle?

 

480. Beregn de ukendte stykker i trekant ABC, når det gælder, at

1) A = 124,83*, b = 4,29 og c = 8,61

2) B = 43,7* C = 74,3* og a = 65,35

Hvordan er fremgangsmetoden her? Sinus eller cosinus.

486. Beregn højderne i trekant ABC, når a = 64, B = 67* og C = 78*

Er helt blank på hvordan jeg skal gøre i denne opgave. ^

En tricky opgave her:

4100. På et vægur er den store viser 10 cm lang, og den lille 7 cm lang. Hvor langt er der mellem deres spidser kl. 5.00

Det er på A-niveau men i må meget gerne forklare på en letforståelig måde :) Tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2011 af PeterValberg

vedr. 480

nedenstående link er genial, da du "blot" indtaster kendte værdier og trykker "Calculate"
udover facit på det manglende, får du også beregningerne, - god at blive klogere på

http://cossincalc.com/

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
13. november 2011 af dnopas (Slettet)

Tak for linket, det gør det meget lettere!


Svar #3
13. november 2011 af dnopas (Slettet)

#1


vedr. 480

nedenstående link er genial, da du "blot" indtaster kendte værdier og trykker "Calculate"
udover facit på det manglende, får du også beregningerne, - god at blive klogere på

http://cossincalc.com/

 

Jeg ser det er en dansker, er det en du kender? For jeg ser den også udregner vinklernes højder (amplitude) men ingen mellem regnestykker


Svar #4
13. november 2011 af dnopas (Slettet)

I need help goddammit :D


Skriv et svar til: Trigonometri - Cos og Sin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.