Matematik

Differentialregning i praksis, beder om hjælp!!

13. november 2011 af NanaChehab (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle! Jeg håber meget, at i kan hjælpe mig.

 

I en virksomhed kan man få den samme pris for sin vare, 40 kr. pr. stk. uanset hvor mange man udbyder på markedet. De samlede omkostninger ved produktion af varen er bestemt ved forskriften 

 

C(x) = 1000 - 90x + 0,25x^2

 

Hvor meget skal virksomheden producere og afsætte for at opnå det bedst mulige resultat?

 

På forånd tak, i redder virkelig min aften!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2011 af ggf (Slettet)

Indtegn og find maksimum?


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. november 2011 af fosfor (Slettet)

Løs C'(x) = 0, og undersøg om løsningerne er maximum eller minimum


Svar #3
13. november 2011 af NanaChehab (Slettet)

Den ligger blot som en ret linje? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. november 2011 af fosfor (Slettet)

De steder hvor den rette linje C'(x) skærer x-aksen, angiver x-værdierne for potentielle maximum og minimum i C(x)


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt at

(k·xa)' = k·a·xa-1 , samt

(k)' = 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. november 2011 af Andreww (Slettet)

Jeg vil mene du bør gøre sådan:

 

Fortjenesten må være salgspris - omkostninger:

= 40*x - (1000 - 90*x + 0.25*(x)^(2))

 

= -.25*x^2 + 130*x - 1000

 

Differentier og sæt lig 0


Svar #7
13. november 2011 af NanaChehab (Slettet)

Ah okay.. Men den skærer kun x-aksen i 180, så hvad? 


Svar #8
13. november 2011 af NanaChehab (Slettet)

Det giver mening Andreww.. Jeg prøver! Tusind tak for hjælpen alle sammen. Ha' en god aften :o)


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. november 2011 af Andreww (Slettet)

Jes, og det er også rigtigt ;)

f(x) := -0.25*(x)^(2) + 130*x - 1000

Prøv at sætte 260 ind på x. Prøv derefter at sætte 200 og 300 ind!


Skriv et svar til: Differentialregning i praksis, beder om hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.