Matematik

ligning

13. november 2011 af boogieboy (Slettet)

i denne ligning her:

3/5 - 1/x = 5/6

18/30 - 30/30x = 25/30

(18/30-30/30x)*30 = (25/30)*30

18 - 30x = 25

30x = 25-18

30x = 7

x = 4

- hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Din fejl består i, at du flytter x fra nævneren til tælleren sådan uden videre. Man skal bruge parenteser for at gøre det klart, hvad der divideres med hvad.

En fremgangsmåde kunne være at isolere 1/x og så finde x


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2011 af peter lind

Du sjusker med dine parenteser, hvilket medfører at du læser dine ligninger forkert. Der skal stå 30/(30x) ikke 30/30x( =x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2011 af davidsh (Slettet)

x er i hvert fald heller ikke lig med fire hvis 30x er lig med 7

Ikke at det betyder noget


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2011 af PeterValberg

3/5 - 1/x = 5/6          (x≠0)

1/x = 3/5 - 5/6
1/x = (18-25)/30
30 = -7x
x = -30/7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
13. november 2011 af boogieboy (Slettet)

det forstår jeg ikke helt, prøv lige at skrive den op for mig. tak. 


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.