Matematik

omskriv til formen

14. november 2011 af belliy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Nogen der kan hjælpe mig med at omskrive:

4x2+12x+9

til formen (ax+b)2

 

Har aldrig set sådn et stykke før, så er total på bar bund.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af volcom1

Her skal du vide at når du udregner (ax+b)^2 giver det følgende (ax)^2+2axb+b^2

Hvis du sammenligner med det stykke du har kan du se at du har de samme komponenter


Svar #2
14. november 2011 af belliy (Slettet)

Hvad er det så man skal gøre med det stykke jeg har?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2011 af mathon

men sammenhængen skal benyttes "baglæns"

                                                        (ax)2+ 2·(ax)·b + b2  = (ax+b)2                 

dvs
       for at kunne omskrive en treleddet størrelse til kvadratet på en toleddet størrelse,
       skal de tre led
       være
                                          to kvadrattal   (ax)2  og   b2
samt
                                          det dobbelte produkt af kvadrattallenes rødder      2·(ax)·b             

eksempel
                                          9x2 + 42x + 49  =  (3x)2 + 2·(3x)·7 + 7 2
omskrives til
                                          (3x + 7)2

.............

dit eksempel
                                          4x2 + 12x + 9 =  (2x)2 + 2·(2x)·3 + 32 = ?

    
 


Svar #4
15. november 2011 af belliy (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: omskriv til formen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.