Matematik

Matematik

14. november 2011 af martingård (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave : 

f ' (t)= 0,00003*f(t)*(900-f(t)) , 60 < t<360 

En optælling gav f(300)=280.

bestem f'(300)

bestem ved hjælp heraf et skøn over antallet aff bakterier efter 305 min.

 

- skal man bruge formelen : f(x)=g-a*e^-kx

ved ikke hvordan jeg skal lave opgave . Skal jeg indsætte f'(300) på t'ets plads eller hvad ? 

 

tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af Tyrael (Slettet)

f'(300) betyder, at du indsætter 300 på t's plads i f'(t)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2011 af mette48 (Slettet)

bestem f'(300)

indsæt 280 i stedet for f(t) og regn ud

f(305) ≈ f(300)+5*f'(300)


Svar #3
14. november 2011 af martingård (Slettet)

okay tak :-) 

 


Svar #4
14. november 2011 af martingård (Slettet)

F'(300)=0,0003*F(280)*(900-f(280))

300*0,0003-f(280))=300*(900(900-280))=300*280*0,0003 - noget i den retning?? 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.