Matematik

Ligning.

15. november 2011 af annerete (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Kan nogen hjælpe med at opstille en ligning for flg:

Karen er halvt så gammel som sin far, der er 4 år ældre end Karens mor. Karens mor var 21, da hun fik Karen. Hvor gammel er Karen?

(Og jeg HAR forsøgt!)

VH Annerete


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2011 af Moderatoren

Det kan være du skal skrive hvad du kom frem til? Så kan lektiehjælperen forklare dig hvor du er gået galt (Måske).. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2011 af nann376b (Slettet)

y=x:2-4 Det ville være mit bud på en ligning, bare et gæt :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2011 af mathon

 

                                           Karen          Far              Mor
              nualder                    x               2x         2x-4 = 21+x      

hvoraf
                                                       2x-4 = 21+x   

                                                       x-4 = 21

                                                       x = 21+4 = 25

 

                                           Karen          Far          Mor
              nualder                   25              50            46
     

 

           



 


Svar #4
15. november 2011 af annerete (Slettet)

Altså.

 

Jeg har prøvet at skrive:

Karen*2+4=mor.

 

Og hvad så?

Annerete

 


Svar #5
15. november 2011 af annerete (Slettet)

Mange tak til mathon fra Annerete.


Skriv et svar til: Ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.