Matematik

Differentiering

15. november 2011 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en funktion, der lyder: f (x) = -x^4 -2x^3 +3x^2 +1

 

Er det korrekt, at -x^4 differentieret giver f ' (x) = -4x^3 ?

Og -2x^3 giver det enten -6x^2 ELLER -3x^2 differentieret?

Og 3x^2 giver det enten 6x ELLER 2x^1 differentieret?

Jeg er ikke så god til differentialregning, men har prøvet mig frem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2011 af Isomorphician

f'(x) = -4x3 - 6x2 + 6x


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2011 af peter lind

Der gælder (k*xn)'= k*n*xn-1 så dine første forslag er rigtige


Svar #3
15. november 2011 af Solvejens (Slettet)

Okay, super!


Svar #4
15. november 2011 af Solvejens (Slettet)

Når man så skal tegne grafen ind, bruger man så den differentierede funktion eller den oprindelige?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2011 af peter lind

Det kommer an på hvad der bedes om; men i de fleste tilfælde er det den oprindelige.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2011 af mathon

 

                    ...den oprindelige f(x)

   men ved korrekt brug af f '(x), får du via monotoniforholdene
   oplysninger, der kan være en hjælp ved graftegningen


........
           f '(x) = -4x3 - 6x2 + 6x = -4x(x2 + (3/2)x - (3/2))

 

 

 


Svar #7
15. november 2011 af Solvejens (Slettet)

Man kan da ikke beregne monotoniforhold uden en graf?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2011 af mathon

    det er netop, hvad man kan,  
    da det alene er fortegnsvariationen
    for f '(x), der bestemmer monotonien    :-)

 

             f '(x) = -4x3 - 6x2 + 6x = -4x(x2 + (3/2)x - (3/2)) = -4x·(x + (3+√(33))/4) · (x + (3-√(33)))


Svar #9
15. november 2011 af Solvejens (Slettet)

Det forstår jeg ikke...

Hvilken formel bruger du til det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. november 2011 af mathon

 

                    f '(x) = 0


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.