Matematik

Andengrads ligning

15. november 2011 af jepp12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

kan i regne den her ligning ud for mig med udregning ?  på forhånd tak..

 

 

x2+2x-3=0

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv selv at beregne diskriminant og indsæt i rodformlen. Det bliver pæne tal.

Du kan også se, at

x2 +2x -3 = x2 +2x +1 -4 = (x+1)2 -4 = (x+1)2 - 22 = (x+3)(x-1) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2011 af Anxyous (Slettet)

Beregn diskriminanten d = b2 - 4ac, og beregn dernæst løsningerne vha. x = (-b +/- √d) / 2a.


Svar #3
15. november 2011 af jepp12 (Slettet)

kan i ikke lave den så jeg kan se hvordan i har lavet den for kan ikke forstå det ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2011 af Tyrael (Slettet)

En god hjemmeside til at danne sig et overblik over emnet "andengradsligningen":

http://frividen.dk/default.aspx?catid=6d52d088-bb7c-4700-ab58-71d21e722603&tabid=67


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2011 af NeFaX (Slettet)

Vi har ligningen x^3+2x-3=0

Ser således ud: http://www.wolframalpha.com/input/?i=x%5E2%2B2x-3%3D0

Vi skal nu finde de steder hvor de skære x-aksen. Vi benytter denne formel:

(-b+-√(b2-4*a*c))/2*a

a = 1, b = 2, c  = -3

Vi indsætter i formlen:

(-2+-√(22-4*1*-3))/2*2

(-2+-√(16))/4

(-2+-4)/4

Så første x-værdi:

(-2+4)/4 = 1

Anden x-værdi:

(-2-4)/4 = -3

Hvilket også passer med grafen i linket.

Håber du forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2011 af mette48 (Slettet)

indsættelsen i formelen er forkert idet a=1 (ikke 2, som i #5)

(-2+-√(22-4*1*-3))/2*1

(-2+-√(16))/2

(-2+-4)/2

Så første x-værdi:

(-2+4)/2 = 1

Anden x-værdi:

(-2-4)/2 = - 3


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5 har også en tastefejl i allerførste linie, idet ligningen er x2 +2x -3 = 0 . Rødderne kommer mærkværdigvis ud med de rigtige værdier, i overensstemmelse med faktoriseringen i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2011 af NeFaX (Slettet)

#6

Beklager meget, kan godt se de tastefejl jeg har begået da jeg skulle skrive ind, men resultatet er regnet rigtigt. 

Tror jeg skal i seng snart. Tak for rettelsen. :)

RETTELSE:

Vi har ligningen x2+2x-3=0

a = 1, b = 2, c  = -3

Vi indsætter i formlen:

(-2+-√(2^2-4*1*-3))/2*1

(-2+-√(16))/2

(-2+-4)/2

Så første x-værdi:

(-2+4)/2= 1

Anden x-værdi:

(-2-4)/2 = -3

Beklager :(


Skriv et svar til: Andengrads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.