Matematik

Faktorisering af 2. gradspolynomium

16. november 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvornår er det muligt at faktorisere et 2. gradspolynomie og når det er muligt hvad bliver den så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af mathon

faktorisering af et 2. gradspolynomium
er muligt,  når
                                    d
≥ 0
 


Svar #2
16. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Når det er muligt at faktorisere det hvad bliver den så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2011 af PeterValberg

Andengradspolynomiet

f(x) = ax2 + bx + c 

kan, hvis d > 0 (hvor d=b2-4ac) faktoriseres som:

f(x) = a(x-r1)(x-r2)

hvor r1 og r2 er løsningerne til andengradsligningen ax2+bx+c=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
16. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Er det en faktorisering?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2011 af PeterValberg

#5 ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2011 af mathon

 

      ...véd du, hvad en faktorisering betyder?


Svar #8
16. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Jamen skal man ikke have nogle led der kan ganges med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2011 af mathon

                                                               3 led                 3 faktorer
                                               f(x) = ax2 + bx + c = a·(x-rod1)·(x-rod2)

hvor du har
                                               3 led  omskrevet til 3 faktorer ( gangestørrelser )


Svar #10
16. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

og hvad er rod 1?


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. november 2011 af mathon

            rod1  og   rod2

   afhænger af a,b og c's talværdier

               rod1 = (-b-√(d)) / (2a)             rod2 = (-b+√(d)) / (2a)

genlæs #3


Svar #12
16. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Skal jeg så bare skrive b og c på rod1 og rod2's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. november 2011 af Andreww (Slettet)

Det er også muligt at faktorisere ved d=0


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. november 2011 af mathon

@#13
      

                   ...som er den eneste lille "flueplet", du kan finde i en ellers prisværdig fremstilling i #4...


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, du skal beregne rødderne efter formlen i #11.


Skriv et svar til: Faktorisering af 2. gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.