Matematik

Ligninger

16. november 2011 af Josefine4 - Niveau: 9. klasse

Sidder lige med en ligning, som driller lidt.

Ligningen hedder følgende:

 

6x - 19 = x - 4

 

Nogen som kan forklare hvordan den udregnes? 

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. november 2011 af Andreas B. Thomsen (Slettet)

Du isolerer X'erne på den ene side af lighedstegnet og tallene på den anden side.

Således står der i opgaven:

+6x - 19 = +x - 4

For at få samlet x'erne på venstresiden trækker vi et x fra på hver side så:

+6x - 19 - x =+x - 4 -x

Tilbage står der:

+5x - 19 = -4

Så samler vi tallene på højresiden. Dette gør vi ved at lægge 19 til på begge sider:

+5x - 19 + 19 = -4 + 19

Tilbage står der:

+5x = 15

Da vi kun vil vide hvad 1x er lig med, dividerer vi med 5 på begge sider:

5x / 5 = 15 / 5

Dette giver os:

x = 3


Svar #2
16. november 2011 af Josefine4

Mange tak for en grundig forklaring. Det hjalp :-)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.