Fysik
Harmonisk bevægelse
02. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Man ved at et lod, der vejer 300g,som hænger på en fjeder. Fjederen strækkes 8,40cm.
Hvordan fander man fjederkonstanten k?
F = -k*x
jeg ved også sammenhængen:
k = m*w
Hvordan fander man fjederkonstanten k?
F = -k*x
jeg ved også sammenhængen:
k = m*w
Svar #1
02. september 2003 af kleif
Du ved at at F er Kraften på fjederen - hvilket må være tyngdekraften på loddet:
Isolerer k:
F = -k * x
k = -F / x
F = m * g
F = 0,3kg * 9,82m/s^2
F = 2,946N
Så kan du sætte det ind i formlen:
k = -F / x
k = -2,946N / 0,084m
k = -35,07N/m
Isolerer k:
F = -k * x
k = -F / x
F = m * g
F = 0,3kg * 9,82m/s^2
F = 2,946N
Så kan du sætte det ind i formlen:
k = -F / x
k = -2,946N / 0,084m
k = -35,07N/m
Svar #2
02. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Tak for hjælpen.
Men, kan fjederkonstanten virkelig godt blive negativ.
Men, kan fjederkonstanten virkelig godt blive negativ.
Svar #4
03. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Supplement til "Praktikant".
Der gælder at den ydre kraft er
Fy=k*x
mens fjederkraften er
Ffjeder=-k*x
Så alt afhængig af, om du ser det udefra eller fra fjederen kan du regne med eller uden fortegn.
Hippo hilsner.
P.S: Husk at Hookes lov gælder for alle materialer, så længe den relative længdeændring er lille.
Der gælder at den ydre kraft er
Fy=k*x
mens fjederkraften er
Ffjeder=-k*x
Så alt afhængig af, om du ser det udefra eller fra fjederen kan du regne med eller uden fortegn.
Hippo hilsner.
P.S: Husk at Hookes lov gælder for alle materialer, så længe den relative længdeændring er lille.
Skriv et svar til: Harmonisk bevægelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
