Matematik

Problemer med funktionsopgaver

17. november 2011 af jgknudsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har nogle problemer med nogle matematikopgaver, som jeg håber i kunne hjælpe med :)

 

964:

f4(x) = 2(x-1)^2 + 3

 

-Jeg har lidt problemer med henholdvis at finde a, b og c værdien :S?

 

Hvordan løser jeg denne? hvad får i dem til?

 

965;

grafen for f(x) =ax^2+4x+c har toppunkt i (-1,2). Bestem a og c:

 

- Hvordan finder jeg a og c? er ikke så god til at regne "omvendt".....


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2011 af PeterValberg

Jeg er ikke helt klar over, hvad det 4-tal laver mellem f og ( men lad det være en tastejefl :-)

f(x) = 2(x-1)2 +3 = 2(x2+1-2x)+3 = 2x2 +2 -4x+3 = 2x2-4x+5

hvor af ses:

a = 2
b = -4
c = 5
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2011 af peter lind

964: kvadrer parentesen og gang derefter de 2 ind

965: Brug toppunktsformlen. Alternativt find f'(x). Hvis der er toppunkt skal f'(-1) = 0 og f(-1) = 2


Svar #3
17. november 2011 af jgknudsen (Slettet)

4-tallet betyder bare at det er opgave 4 ;) men mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2011 af PeterValberg

#2 Åhh, - okay :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
17. november 2011 af jgknudsen (Slettet)

Men peter lind, normalvis ville jeg også godt kunne finde ud af at bruge toppunktformlen, men da jeg skal regne "omvendt" altså finde a og c, volder det mig lidt større problemer.... Hvordan ville du selv helt konkret have løst opgaven :) ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. november 2011 af mathon

 

                         f(x) = ax2+ 4x + c

toppunkt = (t1;t2) = (-b/(2a) ; c - a·t12) = (-1,2)

                                   -b/(2a) = -4/(2a) = -1

                                    2a = 4
                                    a = 2

                                    c - a·t12 = 2
                                    c - 2·(-1)2 = 2
                                    c - 2 = 2
                                    c  = 4

konklusion
                                    f(x) = 2x2+ 4x + 4

 

                      


Svar #7
17. november 2011 af jgknudsen (Slettet)

Du er sgu en guttermand mathon :)


Skriv et svar til: Problemer med funktionsopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.